logo-knooppuntkerkenenarmoedespacer-100x5Knooppunt Kerken en Armoede

• 3-sliide

Samen tegen armoede

Regionale expertisebijeenkomsten Armoede in Nederland

Klik hier voor aanmelden voor deze bijeenkomsten.

Het Knooppunt Kerken en Armoede organiseert in het voorjaar vier regionale bijeenkomsten over armoede in Nederland.

Hoewel de Nederlandse economie langzaam uit het slop lijkt te komen, zijn armoede en schulden de laatste jaren toegenomen. En de kerken merken dat.
In het najaar van 2016 werd het interkerkelijke Armoedeonderzoek gepubliceerd. Daaruit blijkt dat steeds meer mensen aankloppen bij de kerken omdat ze financieel in de knel raken. Er gaat steeds meer geld in om en vele duizenden vrijwilligers zijn vanuit de kerken betrokken bij deze hulpverlening.

In diaconieën, parochiële caritasinstellingen en andere diaconale organisaties is er een scala aan activiteiten om mensen in de knel materieel en immaterieel te ondersteunen. Dat gebeurt ook vanuit initiatieven als SchuldHulpMaatje, Voedselbanken, Noodfondsen en Diaconale Platforms.

Het Knooppunt Kerken en Armoede wil in de eerste helft van 2017 de expertise die aanwezig is bij al deze initiatieven bijeenbrengen in een viertal regionale bijeenkomsten. Welke mogelijkheden kunnen we elkaar aanreiken en wat kunnen we van elkaar leren? Welke dilemma’s, voetangels en klemmen komen we tegen en welke oplossingen zien we daarvoor? Hoe kunnen de verschillende netwerken elkaar ontmoeten en versterken?
Van elkaar leren en elkaar inspireren. Samen tegen armoede!

Het programma zal, naast informatie en inspiratie vanuit de organiserende partijen, vooral interactief zijn: veel ruimte voor ontmoeting, uitwisseling, discussie, ideeën opdoen en netwerkvorming.

Data en plaatsen

Let op! De bijeenkomst regio Oost is verschoven van 18 mei naar 1 juni!

Donderdagavonden, 18.00 – 21.30 uur

30 maart – regio noord – Kruiskerk, Thorbeckelaans 73, Meppel (klik hier voor kaart)
Heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier om er over te lezen.
6 april – regio zuid – Adventskerk Eindhoven (klik hier voor adres en kaart)
Heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier om er over te lezen.
11 mei – regio west – Het Baken, Beneluxlaan 3, Woerden  (klik hier voor kaart)
1 juni – regio oost – Ichthuskerk, Holterweg 106, Deventer-Colmschate (klik hier voor kaart)

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis.

Klik hier om de uitnodigingsfolder te downloaden.

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de bijeenkomst.

* = verplicht veld