logo-knooppuntkerkenenarmoede-web

mensen-nieuwsbrief

logo-armoedeonderzoek-web

21 september 2016

Het grote interkerkelijke onderzoek naar hulpverlening door diaconieën, parochiële caritasinstellingen en andere kerkelijke organisaties in Nederland wordt binnenkort gepresenteerd.
U bent welkom daar bij te zijn.

- excuses als er spaties op verkeerde plekken of vreemde tekens in de tekst van deze nieuwsbrief staan. We hopen dit technische probleem spoedig op te lossen -

Presentatie Armoedeonderzoek 2016

armoedeonderzoek-presentatie

Op vrijdag 28 oktober 2016 wordt het onderzoeksrapport 'Armoede in Nederland 2016' gepresenteerd. Dit rapport geeft de resultaten weer van het onderzoek naar materiële en immateriële individuele en collectiever hulpverlening die plaatselijke kerken verlenen aan mensen die in financiële knelposities komen. Dit onderzoek is door een groot aantal kerkgenootschappen gezamenlijk gedaan.

Bij de presentatie van het onderzoek wordt u geïnformeerd over de resultaten.
Bisschop Gerard de Korte, bisschop van 's-Hertogenbosch en bisschop-referent voor Kerk en Samenleving van de Rooms-Katholieke Kerk en scriba van de Protestantse Kerk in Nederland René de Reuver bieden het rapport aan staatssecretaris Jetta Klijnsma aan.
Ook vindt er een discussie plaats met betrokkenen uit kerken, maatschappelijke organisaties en politiek. Deze discussie, met inbreng van het publiek, zal gaan over de betekenis van hetgeen de kerken tegenkomen en het beleid dat kerken en politiek zouden moeten voeren rond armoede in Nederland.

Tijd: vrijdag 28 oktober, 10.30 - 13.15 uur
Plaats: Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht
Kosten: de toegang is gratis
Aanmelden: aanmelden is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 23 oktober

Klik hier voor programma en om u aan te melden.

Klik hier om de uitnodigingsfolder te downloaden.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over het onderzoek.